Composiet en PVC afsluitingen

Afsluiting composiet 

Houtcomposiet is een duurzaam en ecologisch alternatief voor hardhout. Hierdoor dragen deze kunststof schermen bij tot de bescherming en instandhouding van de tropische regenwouden. Ze zijn volledig recycleerbaar. Kunststof schermen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Er is geen nabehandeling nodig met oliën, schadelijke beschermingsmiddelen, pesticiden... De geschatte levensduur van houtcomposieten schermen overtreft die van conventioneel hout. Houtcomposiet rot niet, splintert niet, trekt niet krom. Geringe verkleuring in begin tot het bekomen van een natuurlijke tint.

Composiet tuinschermen vind je terug in verschillende prijsklasses. De kostprijs is daarbij voornamelijk afhankelijk van het soort composiet en het gewenste formaat. Ook de uitvoering en afwerkingsgraad hebben een grote invloed op de prijzen. Voor meer info in verband met de prijzen, gelieve contact met ons op te nemen! 


Tuinafsluiting in PVC

Wil je een duurzame tuinafsluiting, makkelijk in onderhoud? Dan is een PVC afsluiting een interessante optie. PVC tuinafsluitingen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren waardoor je zeker een exemplaar vindt dat past bij jouw wensen en tuin. 

Kunststof PVC afsluitingen hebben enkele interessante voordelen t.o.v. schuttingen in andere materialen zoals hout of beton.

  • Onderhoudsvriendelijk: Goed bestand tegen vocht, weersinvloeden, rotting, … waardoor beitsen, schilderen, oliën overbodig is. Af en toe schoonmaken met water moet in principe volstaan.

  • Goed bestand tegen vocht en weersinvloeden: Rot daardoor minder snel en gaat dus langer mee. Ter bescherming tegen vocht plaatst men bij andere materialen (vooral hout) vaak een betonpaneel waar de schutting contact maakt met grond. Dat is niet nodig bij pvc afsluitingen.

  • Lange levensduur (>40 jaar): Gaat lang mee doordat het goed bestand is tegen vocht, weersinvloeden en rotting. 

  • Splintert niet: Een houten afsluiting daarentegen splintert na verloop van tijd wel waardoor deze er minder mooi uitziet.

  • Snelle plaatsing: PVC is een licht materiaal, wat een ‘makkelijke’ en snelle plaatsing mogelijk maakt.

  •  Op maat of kant-en-klaar te verkrijgen

  • Milieuvriendelijk: Niet iedereen bekijkt het op deze manier, maar voor een tuinscherm in pvc wordt gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal en hoeven er geen bomen omgehakt te worden.

  • Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren: Zo vind je altijd een exemplaar dat perfect past bij jouw wensen.


Benieuwd naar enkele van onze realisaties?

Wenst u graag meer informatie?

Composiet en PVC afsluitingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x